weekend in London


 Zbožňuju cestování, spontánní nápady a svého bratrance. A právě troška stačila k tomu, aby namíchala jeden z nejlepších výletů roku 2017.
Nápad společně někam odcestovat nosíme s Tomem v hlavě už poměrně dlouhou dobu. Slovensko, Holandsko nebo výlet k moři. To všechno jsme měli v plánu a (zatím) se nám nic z toho nepodařilo splnit. Plány jsmě měli velkolepé, jejich plnění už nám ale moc nešlo. 
Jedním z posledních našich plánů byl Amsterdam. Holandsko miluju a tak jsem se těšila, až se tam konečně vydáme. Jenže jak už to tak bývá od plánů k realizaci je to někdy pěkně dlouhá štreka. A tak se stalo, že jsme, jako vždy, náš výlet odložili. Až bude po Vánocích. Až budu mít po zkouškovém. Až bude hezky. AŽ.
Jenže pak přišel svatomartinský víkend. Jak už to tak při našich rodinných oslavách bývá, otevřeli jsme si láhev vína a mluvili a mluvili. Řeč došla i k našim (zatím nerealizovaným) plánům na cestování. A pak přišla ta osudná otázka: "Tady mají letenky do Londýna asi za osm stovek, letíme?"

Londýnu jsem propadla již před dvěma lety, při své první návštěvě této britské metropole. Takže odmítnout tuhle nabídku se mi zdálo nemožné. Během několika kliknutí a pár dalších skleniček vína jsme tedy koupili letenky a pustili se do pátrání po ubytování. Nakonec jsme skončili u Airbnb, konkrétně v tomhle krásném pokojíčku poblíž Liverpool street.

náš krásný výhled ^^ 

Měli jsme letenky, měli jsme ubytování. Měsíc utekl jako voda a v pátek jsme se vydali vstříc našemu londýnskému dobrodružství. Pro nás oba to navíc byl first flight ever, takže pocit dobrodružna se jen znásobil!
K naší první cestě jsme si nakonec zvolili menší brněnské letiště, takže jsme to všechno zvládli levou zadní a kolem sedmé hodiny večer jsme přistáli v mém milovaném Londýně!


Na objedvování samotného Londýna jsme měli "pouze" sobotu, ale jak jsme se záhy přesvědčili, bylo to až kam. V rámci šetření a zdravého životního stylu jsme se totiž rozhodli, že všude budeme chodit pěšky. A co si budeme povídat, nachozených 50 000 kroků nám dalo druhý den pořádně zabrat. Vlastně, abych pravdu řekla, nohy mě bolí ještě dneska! 


Ale výlet to byl krásný, to zas jo! Neměli jsme žádný konkrétní plán a o to hezčí to celé bylo. Procházeli jsme známá místa. Bloudili prázdnými uličkami mimo hlavní turistické atrakce. Hodně fotili, málo jedli a pili kafe! TO KAFE! 
Nebudu lhát, jsem kávoholik. Bez dvou až tří šálků nežiju. Minimálně se mi tedy bez nich žije pěkně blbě. Během svých londýnských toulek jsme objevili krásné kavárny (třeba tuhle s nejlepším čokoládovým dortem), ale taky kavárny s pěkně hnusnou kávou. Asi aby byl svět v rovnováze. 


Sečteno podtrženo, až na ty zničené nohy, to byl krásný výlet! Jedli jsme nejlepší čokoládový dort, pili super kafe, viděli má oblíbená místa (St. Paul's bude asi už navždy má srdcovka) a objevili nespočet míst nových. Takže ačkoliv jsme se v neděli vrátili úplně vyšťavení, energii a radost z tohoto londýnského výletu budu čerpat ještě hodně dlouho. Díky .

i ta cesta domů se, s takovýmhle výhledem, dala zvládnout^^










Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

6/11/2018

Napiš mi!

žena, růže, píseň, kost