Vnitřní bitvy

 Mám uvnitř sebe spoustu vnitřních bitev. O tom, s kým a jak budu trávit svůj čas. Jaká budu. Co budu dělat a jakým směrem se bude můj život ubírat. Svádím tyhle svý malý velký bitvy den co den a to mě posouvá dál.
Ale co si budem povídat, občas jsem z toho všeho hrozně unavená. Z toho nekonečnýho boje sama se sebou. S tím, co bych chtěla dělat a s tím, co ve skutečnosti dělám. Boj o to být sama sebou. Proč se na to všechno prostě nevykašlu? Proč prostě nedělám to, co skutečně chci? Proč se pořád snažím někomu zavděčit? Neměla bych se chtít zavděčit především sama sobě?

Možná ze strachu. Ze strachu, že zklamu. Ale koho? Svý okolí? Rodinu a kamarády? Nejsou to náhodou lidi, kteří by mě měli milovat no matter what? Tak z jakýhopak strachu? Z toho vlastního. Toho největšího možnýho strachu, který tam uvnitř sebe máme každý z nás. Z toho strachu, co nás občas dusí, nenechá nás spát a nutí nás dělat opatrná rozhodnutí. Taková, která nikomu neublíží. Ta, k jejichž splnění není potřeba vynaložit velké úsilí. Ta, k jejichž splnění není potřeba udělat krok z komfortní zóny. Jsou to ta rozhodnutí, která se od nás očekávají.

"V tomhle životě má ještě cenu bojovat. Trochu plánovat a hlavně budovat."

Ale víte co? Nebylo by občas lepší se nadechnout a skočit? Prostě se i přes ten strach sebrat a udělat ten velký krok do neznáma? Je to risk. Ale riskovat se /většinou/ vyplatí. Protože co je víc než pocit štěstí a pýchy, že jste to zvládli? Že jste překročili své osobní hranice a udělali to, po čem jste už dlouho toužli? Pocit k nezaplacení!

Pojďme do toho spolu! Udělejme v tomhle roce něco, čeho se už dlouho bojíme. Něco, po čem ve skrytu duše toužíme a sbíráme k tomu už dlouho odvahu. Ať už je to cokoliv, pocit po splnění bude stát za to! Ať už půjde o splnění nějakého tajného snu nebo jen další krok k jeho splnění. Každý krok dopředu se počítá!

P.S.: Moc pěkný článek o tom vnitřním boji najdete i na blogu Jiný Vesmír, který má na svědomí má kamarádka. Skočte se na něj podívat, stojí to za to! 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

6/11/2018

Napiš mi!

žena, růže, píseň, kost